Blog

Sfeerverslag: de tweede Safety Culture Club is een feit!

Vijftien mensen hebben écht genoten van de Safety Culture Club (SCC). Genoten is het juiste woord want in de SCC is veiligheid geen saaie, wettelijke materie maar een boeiend topic dat een grote positieve meerwaarde in bedrijven met zich meebrengt. De unieke locatie, zicht op zee, de meeuw horen en zien, frisse lucht opsnuiven: het ideale recept om een dynamische leerdag te beleven.

Making compagnies & their employees simply happy, safe & sustainable

Peter De Gryse stak van wal met een kort overzicht van de waarden en de doelstellingen van de SCC: ‘Making compagnies & their employees simply happy, safe & sustainable’. Een mooie doelstelling die duidt op een optimale veiligheidscultuur. Samen met de deelnemers realiseren we dit. Het zijn stuk voor stuk preventieadviseurs met ambitie, daadkracht en veel goesting om zaken te verbeteren in hun bedrijf. Peter haalde ook het duurzaamheidsluik aan in zijn betoog. ESG komt op ons af en als preventieadviseur zullen we de sustainable manager en het team dat actief is binnen de bedrijven rond het thema duurzaamheid actief moeten ondersteunen.

Keynote spreker Eddy van Camp geeft interessante inzichten mee.

Na de inleiding kwam de keynote spreker van de dag aan het woord. Eddy Van Camp, Operationeel preventieadviseur en industrieel hygiënist bij Bayer Crop Science inspireerde ons meer dan een uur lang over een gezonde visie op het aspect veiligheid en cultuur binnen een organisatie. Met een lange staat van dienst is Eddy dé expert om – wetenschappelijk onderbouwd – een framework aan te bieden aan de zaal waar zij mee weg kunnen. Enkele kernaspecten in de visie van Eddy is contextcreatie, positieve attitude, uitgaan van de goede bedoeling van collega’s op de werkvloer, overleg, luisteren, engagement creëren.

Hoe kan ik mijn collega’s inspireren, motiveren en engageren om veiliger en blijer te werken?

Het thema van de dag was ‘Gedragsoptimalisatie: hoe kan ik mijn collega’s inspireren, motiveren en engageren om veiliger en blijer te werken?’. De service design oefening (een interactieve oefening waarbij we door overleg en creativiteit tot nieuwe ‘out-of-the-box’ inzichten komen) werd ingezet. Welke doelen willen we bereiken? Welke problemen ervaren we om onze doelstellingen te halen? En wat zijn de oorzaken van die problemen? Allemaal basisvragen die door de deelnemers onderling werden besproken. Na het intense blok was het tijd voor beweging. Ergonomie is een basisbehoefte in bedrijven. Bewegen helpt iedereen die zit om lucide, actief en gefocust te blijven. De bewegingsexpert van Vlaanderen, Kevin Vansteenkiste, kwam dit even toelichten. Vooral de praktijk kwam aan bod en elk van de deelnemers kon zelf de kracht van beweegpauzes ervaren. Met zijn bedrijf begeleidt Kevin tal van bedrijven via online sessies. Een eenvoudige maar geniale wijze om op een korte tijd toch de nodige beweging te krijgen.

Tijdens de lunch werd er bijgepraat, overlegd, kennisgemaakt met elkaar en adressen uitgewisseld. Eventjes de frisse zeelucht opsnuiven en we konden er terug tegenaan.

De middagsessie was een verderzetting van de oefening. Hoe krijgen we buy-in van collega’s? Dat was de hamvraag. Eens we de doelstellingen kenden, werd er gebrainstormd om oplossingen te bedenken. Volledige journeys werden uitgetekend, tijdens de ideation oefening werden de ideeën op een meetbare wijze beoordeeld. De sterkste ideeën werden tijdens de sessie al omgezet in een prototype. Het winnende prototype ‘Hoe kan ik mijn onboardingsproces automatiseren, inhoudelijk sterker maken en meer laten inslijpen?’ is eigenlijk een eenvoudig kant-en-klaar concept dat bedrijven kunnen gebruiken in hun organisaties om sneller en accurater interimkrachten, contractors en nieuwe medewerkers kennis te laten maken met de veiligheidscultuur. Een boeiende dag. Voorbij gevlogen. Leerrijk.

Benieuwd naar de volgende Safety Culture Club? Deze gaat door in Beveren, op donderdag 21 september. Inschrijven doe je hier.