Over ons

De Safety Culture Club is een platform van en door HSE-professionals.
Klein, middelgroot of groot: de veiligheidscultuur versterken, dat is wat elk bedrijf wil bereiken. Het hoe, wat en waar kan verschillen. Laat ons daarom leren van elkaars ervaringen!

Samen sterk in veilig werk

Tom Cardon (Dumaplast), Julie Defrancq (Tropicana) en Wouter De Meyer (Vorsselmans) scharen zich achter de Safety Culture Club, samen met Lieven Janssens (Latexco), Lieve Brillant (Die Keure) en andere leden van het eerste uur. 

Managers en collega-preventieadviseurs met elkaar in contact brengen, ervaringen uitwisselen, inzichten aanscherpen om vanuit een brede blik tot nóg veiliger werkomstandigheden te komen. 

Voor deze missie zetten onze ambassadeurs zich enthousiast in, geruggesteund door communicatie- en gedragsdeskundige Peter De Gryse. Nu jij nog!

Meet Marie & team

Meebouwen aan een positieve bedrijfscultuur, gaat verder dan je denkt. Naast arbeidsveiligheid- en hygiëne wil de Safety Culture Club de uitwisseling verbreden naar thema’s als: duurzaamheid, ergonomie, gezondheid, kwaliteit en zelfs psychosociaal welzijn. 

Welke opportuniteiten zien we? Welke drempels ervaren we? Om de nieuwe inzichten en ideeën te finetunen, krijgt de Safety Culture Club hulp van Marie en haar acht Denkies, ludieke mascottes die symbool staan voor de acht werkdomeinen. 

Samen blinken ze uit in het eenvoudig en effectief overbrengen van boodschappen. Tijd voor een meet & greet!

Wij zijn pioniers

De Safety Culture Club breidt snel uit in Vlaanderen en draagt pionierschap uit. Vandaag kijken naar de uitdagingen van morgen. Zo komen er steeds meer ESG-verplichtingen – kortweg: environmental, social en governance – op bedrijven af. 

Meer regeltjes? Een nog groter doolhof? Laat het ons liever positief ombuigen. Door de krachten te bundelen, nieuwe kansen te benutten en ons te laten ondersteunen door experten, stuwen we elk bedrijf vooruit. Samen voor een duurzame aanpak! Dát is waar de Safety Culture Club voor staat.

Onze waarden

Sterke waarden als kwaliteitsgarantie

Vertrouwen

Wanneer wij in alle vertrouwen werken, zijn we op ons best. Dat geldt ook in de bedrijven waar we vertrouwen creëren door helder te communiceren.

Hulpvaardig

Een helpende hand onder collega’s of klanten efficiënt begeleiden richting oplossingen, mensen zijn er om elkaar te helpen.

Positief

Wij zien elke dag als een verrijking en gaan er met een positieve ingesteldheid tegenaan. Hier staat een goed gevoel centraal.

Nieuwsgierig

Mensen met een passie zien wij het liefst. We wakkeren nieuwsgierigheid aan zodat we niet alleen onze job doen, maar ook the bigger picture voor ogen houden.

Mis niets van de Safety Culture Club! Laat je inspireren door handige tips en tricks van Marie en haar Denkies!

In beeld

Snuif de sfeer op