Blog

Op naar een positieve veiligheidscultuur!

De impact van een optimaal HSE-beleid (Health, Safety & Environment) valt niet te onderschatten. De positieve effecten komen tot uiting in de verschillende lagen van een organisatie. Van betere prestaties en gemotiveerder werknemers tot bedrijfssuccessen op managementniveau. Wil je als preventieadviseur, projectleider of manager inzetten op een positieve bedrijfscultuur? Volg dan deze blog met tips, inspiratie en deskundige inzichten.

Alles wat er op het vlak van HSE speelt en meer

Ontdek de Safety Culture Club: volg verhelderende workshops, chat mee op het forum én blijf up-to-date via deze blog. Maar first things first, misschien vraag je je af wat het concept van de Safety Culture Club nu eigenlijk is en wat precies het doel is? Welnu, de wettelijke verplichtingen op het vlak van HSE nemen hand over hand toe, maar vormen net ook opportuniteiten. Vanuit deze positieve benadering, brengen wij mensen samen rond topics die de veiligheid en de kwaliteit in bedrijven naar een hoger niveau tillen.

Onze opleidingen zijn proces- en praktijkgericht en stimuleren de uitwisseling over alle niveaus heen. Dat merk je aan de samenstelling van onze community: een evenwichtige mix van preventieadviseurs, projectleiders, managers en supervisors. Dit zorgt ervoor dat in elke opleiding getuigenissen en praktijkvoorbeelden naar boven komen die extra inzichten geven.

Bouwstenen voor meer slagkracht

Kortom, de Safety Culture Club helpt je met een brede bril te kijken naar een performant HR- en HSE-beleid. Waarbij wij ook thema’s als kwaliteit, duurzaamheid en psychosociaal welzijn beschouwen als belangrijke bouwstenen.

Onze passie? Een meerwaarde toevoegen aan safety management. Onze driemaandelijkse opleidingen tonen hoe een positieve bedrijfscultuur leidt tot meer slagkracht. Haal je voordeel uit de interactie met begeesterde sprekers én met andere HSE-professionals. Kom genieten van een leerrijke en aangename setting met een natje en droogje erbovenop. Let us inspire you!

Volgende afspraak: 25 april 2023. Interesse? Contacteer ons!